A zöldséges kuszkusz egészséges, tápláló, ami remekül működik a hétköznapokon ebédként, de egy könnyed vacsoraként is megállja a helyét.
Kuszkuszt elképesztően könnyű elkészíteni, ráadásul köretként is bevethető, ha pedig egy-két extra összetetővel feldobjuk önálló ebédnek is pazar. Ha nagyon hiányoznak a friss zöldségek akkor dobjunk össze mellé egy kis salátát is.
Hozzávalók
10 dkg sonka
1 kis db cukkini
25 dkg csiperkegomba
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika
5 dkg feta sajt (ízlés szerint)
0.5 ek vaj
só ízlés szerint
citrombors ízlés szerint
koriander ízlés szerint
A kuszkuszt leöntjük egyszeres mennyiségű forró vízzel, lefedjük, állni hagyjuk.
Ezalatt egy mély serpenyőben vajat olvasztunk, közben beletépkedjük a sonkát, amit kicsit megpirítunk.
A cukkinit megmossuk, apró(bb)ra felszeleteljük, majd hozzádobjuk a sonkához. A gombát szintén mossuk, megpucoljuk, karikázzuk, többihez tesszük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk korianderrel, és hagyjuk kicsit összepárolódni.
Ha már levet eresztett, nagy lángra kapcsoljuk, és elfőzzük a vizet.
A kaliforniai paprikát apróra vágjuk, és a még éppen roppanós zöldségekhez adjuk.
Elzárjuk alatta a gázt, összeforgatjuk a kuszkusszal, végül tetszés szerinti feta sajtot morzsolunk rá.
Kész is a zöldséges kuszkusz, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]