Ha ezúttal nem a megszokott ízélményére vágynál, akkor ajánlunk egy rakott édesburgonya receptet, amely hasonlóképpen készül, mint a francia rakott burgonya.
Az ínyenc egytálétel nagyon hasonló a franciák gratin de pommes de terre nevezetű ételéhez, csak itt a főszerepet az édesburgonya kapja. Nagyon egyszerűen elkészíthetjük, – semmivel sem bonyolultabb, mint egy hagyományos rakott krumpli – csupán arra érdemes odafigyelni, hogy körülbelül hasonló vastagságú szeletekre vágjuk a krumplit, máskülönben nem egyszerre puhulnak meg.
Szerintünk főételnek így is tökéletes, ám ha szeretnéd dúsíthatod kedved szerint: a rétegek közé rakhatsz más zöldségeket is, vagy akár csirkével is laktatóbbá teheted.
Ha pedig igazán frissítővé szeretnéd tenni, akkor használj zöldfűszereket az elkészítés során, a bazsalikom például különösen jól megy a rakott édesburgonyához.
Az édesburgonyát pucold meg, és vágd vékony karikákra. Ha az uborkaszeletelőt beveted, biztos, hogy egyforma vastagságúak lesznek a szeletek.
A tejszínt keverd össze borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, bazsalikommal.
Rétegezd a krumplikat kevés vajjal kikent tepsibe, és sózd be. Öntsd le a tejszínnel, majd a tetejére szórd a sajtot.
Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Amikor az édesburgonya puha, a teteje pedig szép piros, vedd ki a sütőből, hiszen már kész is az isteni rakott burgonya.
Borítókép forrása: Femina
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…