Ha ezúttal nem a megszokott ízélményére vágynál, akkor ajánlunk egy rakott édesburgonya receptet, amely hasonlóképpen készül, mint a francia rakott burgonya.
Az ínyenc egytálétel nagyon hasonló a franciák gratin de pommes de terre nevezetű ételéhez, csak itt a főszerepet az édesburgonya kapja. Nagyon egyszerűen elkészíthetjük, – semmivel sem bonyolultabb, mint egy hagyományos rakott krumpli – csupán arra érdemes odafigyelni, hogy körülbelül hasonló vastagságú szeletekre vágjuk a krumplit, máskülönben nem egyszerre puhulnak meg.
Szerintünk főételnek így is tökéletes, ám ha szeretnéd dúsíthatod kedved szerint: a rétegek közé rakhatsz más zöldségeket is, vagy akár csirkével is laktatóbbá teheted.
Ha pedig igazán frissítővé szeretnéd tenni, akkor használj zöldfűszereket az elkészítés során, a bazsalikom például különösen jól megy a rakott édesburgonyához.
Az édesburgonyát pucold meg, és vágd vékony karikákra. Ha az uborkaszeletelőt beveted, biztos, hogy egyforma vastagságúak lesznek a szeletek.
A tejszínt keverd össze borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, bazsalikommal.
Rétegezd a krumplikat kevés vajjal kikent tepsibe, és sózd be. Öntsd le a tejszínnel, majd a tetejére szórd a sajtot.
Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Amikor az édesburgonya puha, a teteje pedig szép piros, vedd ki a sütőből, hiszen már kész is az isteni rakott burgonya.
Borítókép forrása: Femina
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…