Fotó: YQ by Yoplait
Ha unod a burgonyapürét, itt a szuperkrémes ricottás karfiolpüré, amely után egészen biztosan nem fog hiányozni a krumpli.
Ha szeretnél a rizsen és a krumplin kívül más köretfélét tenni az asztalra, akkor érdemes elkészíteni a könnyed és finom karfiolpürét, amely pont olyan krémes lesz, mint a hagyományos változat. A karfiol kissé semleges ízét az édesre sült fokhagyma bolondítja meg, az extrán krémes állagról pedig a vaj és a ricotta gondoskodik.
1 fej karfiol
4 gerezd fokhagyma
200 g ricotta
2 ek vaj
só, bors
friss petrezselyem a tálaláshoz
A fokhagymagerezdek hegyét levágjuk, de nem pucoljuk meg. Egy-egy darab alufóliába tesszük a gerezdeket, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd szorosan a fóliába csomagoljuk őket. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 15 perc alatt puhára sütjük. Akkor jó, ha kissé megnyomva a héját, szinte kiugrik a fokhagyma.
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd 10-12 perc alatt sós vízben készre főzzük.
A karfiolt aprítógépben krémesre pürésítjük a fokhagymával, a ricottával, a vajjal, a sóval és a borssal együtt.
A végén megkóstoljuk, ha úgy ítéljük, sózzuk, borsozzuk. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…