Fotó: Lil' Luna
A kívül ropogósra, belül puhára sült rántott zöldbab remek alternatíva a chips helyett, ha ránk jön a nassolhatnék.
Roskadásig vannak a finom, friss zöldségek a piacokon és a boltok polcain, így itt az ideje, hogy a zsírban tocsogó húsok helyett inkább belőlük készítsünk valami finomat. A cukkinitől a spárgán át szinte minden zöldséget ki lehet rántani, ez alól természetesen a zöldbab sem képez kivételt. A ropogósra sült csemege filmnézéshez, baráti beszélgetéshez és a család harapnivalójaként is ideális, de a joghurtos mártogatósról sem érdemes megfeledkezni, ami hasonlóképpen nagyon egyszerű, és remekül megy a bundás zöldséghez.
A zöldbabot megtisztítjuk, a végeit lecsípjük, majd megmossuk. Enyhén sós, lobogó vízbe tesszük, és körülbelül 7 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Megvárjuk míg kihűl, majd a hagyományos módszer szerint bepanírozzuk: először megforgatjuk a lisztben, majd felvert tojásban, végül pedig zsemlemorzsában. Forró olajba tesszük, majd minden oldalát ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük az olajat.
A mártogatóshoz a fokhagymát összezúzzuk, a koriandert összeaprítjuk, majd minden hozzávalót egy tálba teszünk, és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezünk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…