Fotó: Lil' Luna
A kívül ropogósra, belül puhára sült rántott zöldbab remek alternatíva a chips helyett, ha ránk jön a nassolhatnék.
Roskadásig vannak a finom, friss zöldségek a piacokon és a boltok polcain, így itt az ideje, hogy a zsírban tocsogó húsok helyett inkább belőlük készítsünk valami finomat. A cukkinitől a spárgán át szinte minden zöldséget ki lehet rántani, ez alól természetesen a zöldbab sem képez kivételt. A ropogósra sült csemege filmnézéshez, baráti beszélgetéshez és a család harapnivalójaként is ideális, de a joghurtos mártogatósról sem érdemes megfeledkezni, ami hasonlóképpen nagyon egyszerű, és remekül megy a bundás zöldséghez.
A zöldbabot megtisztítjuk, a végeit lecsípjük, majd megmossuk. Enyhén sós, lobogó vízbe tesszük, és körülbelül 7 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Megvárjuk míg kihűl, majd a hagyományos módszer szerint bepanírozzuk: először megforgatjuk a lisztben, majd felvert tojásban, végül pedig zsemlemorzsában. Forró olajba tesszük, majd minden oldalát ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük az olajat.
A mártogatóshoz a fokhagymát összezúzzuk, a koriandert összeaprítjuk, majd minden hozzávalót egy tálba teszünk, és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezünk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…