Fotó: Lil' Luna
A kívül ropogósra, belül puhára sült rántott zöldbab remek alternatíva a chips helyett, ha ránk jön a nassolhatnék.
Roskadásig vannak a finom, friss zöldségek a piacokon és a boltok polcain, így itt az ideje, hogy a zsírban tocsogó húsok helyett inkább belőlük készítsünk valami finomat. A cukkinitől a spárgán át szinte minden zöldséget ki lehet rántani, ez alól természetesen a zöldbab sem képez kivételt. A ropogósra sült csemege filmnézéshez, baráti beszélgetéshez és a család harapnivalójaként is ideális, de a joghurtos mártogatósról sem érdemes megfeledkezni, ami hasonlóképpen nagyon egyszerű, és remekül megy a bundás zöldséghez.
A zöldbabot megtisztítjuk, a végeit lecsípjük, majd megmossuk. Enyhén sós, lobogó vízbe tesszük, és körülbelül 7 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Megvárjuk míg kihűl, majd a hagyományos módszer szerint bepanírozzuk: először megforgatjuk a lisztben, majd felvert tojásban, végül pedig zsemlemorzsában. Forró olajba tesszük, majd minden oldalát ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük az olajat.
A mártogatóshoz a fokhagymát összezúzzuk, a koriandert összeaprítjuk, majd minden hozzávalót egy tálba teszünk, és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezünk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…