Fotó: Tesco Real Food
A rozmaringos édesburgonya nemcsak ízekben és színekben különlegesebb, de egészségesebb is a hagyományos krumplinál, hiszen lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz és tele van vitaminnal.
Az édesburgonya vagy másnéven batáta remekül variálható zöldség, készülhet belőle rakottas, krémleves, de természetesen köret is. A krumplihoz hasonlóan az édesburgonya is süthető, ráadásul ha sütőben készül, olajos és zsíros sem lesz, így azok is nyugodt szívvel fogyaszthatják, akik a diéta alatt egy kis legális nassolnivalóra vágynak.
Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, a nedvességet leitatjuk, majd körülbelül azonos nagyságú szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, és ráhelyezzük a rozmaring szálakat.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy kicsit átfogatjuk.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd fél óra alatt készre sütjük.
Ha elkészültek, olvasztott vajat és mézet csorgatunk rá, majd azonnal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…