Fotó: Tesco Real Food
A rozmaringos édesburgonya nemcsak ízekben és színekben különlegesebb, de egészségesebb is a hagyományos krumplinál, hiszen lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz és tele van vitaminnal.
Az édesburgonya vagy másnéven batáta remekül variálható zöldség, készülhet belőle rakottas, krémleves, de természetesen köret is. A krumplihoz hasonlóan az édesburgonya is süthető, ráadásul ha sütőben készül, olajos és zsíros sem lesz, így azok is nyugodt szívvel fogyaszthatják, akik a diéta alatt egy kis legális nassolnivalóra vágynak.
Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, a nedvességet leitatjuk, majd körülbelül azonos nagyságú szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, és ráhelyezzük a rozmaring szálakat.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy kicsit átfogatjuk.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd fél óra alatt készre sütjük.
Ha elkészültek, olvasztott vajat és mézet csorgatunk rá, majd azonnal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…