Fotó: Tesco Real Food
A rozmaringos édesburgonya nemcsak ízekben és színekben különlegesebb, de egészségesebb is a hagyományos krumplinál, hiszen lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz és tele van vitaminnal.
Az édesburgonya vagy másnéven batáta remekül variálható zöldség, készülhet belőle rakottas, krémleves, de természetesen köret is. A krumplihoz hasonlóan az édesburgonya is süthető, ráadásul ha sütőben készül, olajos és zsíros sem lesz, így azok is nyugodt szívvel fogyaszthatják, akik a diéta alatt egy kis legális nassolnivalóra vágynak.
Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, a nedvességet leitatjuk, majd körülbelül azonos nagyságú szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, és ráhelyezzük a rozmaring szálakat.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy kicsit átfogatjuk.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd fél óra alatt készre sütjük.
Ha elkészültek, olvasztott vajat és mézet csorgatunk rá, majd azonnal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…