A töltött sült cékla akkor is jó választás, ha egyébként nem vagy oda meg vissza a földes ízű, lila színű zöldségért. 

A cékla remekül variáható alapanyag, ám valami oknál fogva sokan csak a savanyított változatát ismerik. A töltött céklát például akkor is érdemes elkészítünk, ha egyébként nem rajongunk annyira a bíborvörös gyökérzöldségért: a cékla sokak által nem kedvelt földes íze azonnal elillan, ha sütőben készítjük, az pedig már csak hab a tortán, hogy úgy tölthetjük és ízesíthetjük, ahogy éppen kedvünk tartja.

Sajttal és dióval töltött sült cékla 

  • 6 db cékla
  • 10 dkg sajt (trappista, edami vagy ementáli sajt is választható hozzá)
  • 5 dkg dió
  • 1 db alma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • petrezselyem 

A céklát megpucoljuk, megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd meglocsoljuk a sóval és a borssal összevert olívaolajjal.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-40 perc alatt puhára sütjük. Ha a cékla kissé kihűlt, levágjuk a tetejét, majd egy teáskanállal kiszedjük a belsejét.

Közben a sajtot lereszeljük, az almát feldaraboljuk, a diót pedig kisebb méretűre összezúzzuk, majd összekeverjük a cékla kivájt belsejével.

Ezzel megtöltjük a céklát, megszórjuk az összevágott petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: