A fahéjas almakrémleves nem csak nyáron, lehűtve fogyasztva finom, hanem hideg időben forrón, bögréből kanalazva is. 

Az almalevest a legtöbben a nyárhoz kötik, pedig krémlevesnek készítve ősszel és télen is remekül tud esni. Illatos, finom, harmonikus ízű, igazi jolly joker, ha szeretnénk valamivel feldobni a napot.

Fahéjas almakrémleves 

4 nagy db alma
1 citromból nyert citromlé
2 db fahéjrúd
szegfűszeg ízlés szerint
3 dl habtejszín
1 ek cukor (vagy édesítőszer)
1 l vízAz almákat meghámozzuk, a magházat kivájjuk, kockára daraboljuk.

Az almákat lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, majd hozzáadjuk a citromlét, a fahéjrudakat, a szegfűszeget és egy kevés édesítőszert, és összefőzzük.

Miután megfőtt, néhány darab almát kiszedünk, a többit pedig botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt – ízlés szerint a fahéjat és ha még szükséges, akkor az édesítőszert is – és összeforraljuk.

Tálaláskor a meghagyott almakockákat rakjuk a levesbe.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: