A töltött sült cékla akkor is jó választás, ha egyébként nem vagy oda meg vissza a földes ízű, lila színű zöldségért.
A cékla remekül variáható alapanyag, ám valami oknál fogva sokan csak a savanyított változatát ismerik. A töltött céklát például akkor is érdemes elkészítünk, ha egyébként nem rajongunk annyira a bíborvörös gyökérzöldségért: a cékla sokak által nem kedvelt földes íze azonnal elillan, ha sütőben készítjük, az pedig már csak hab a tortán, hogy úgy tölthetjük és ízesíthetjük, ahogy éppen kedvünk tartja.
A céklát megpucoljuk, megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd meglocsoljuk a sóval és a borssal összevert olívaolajjal.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-40 perc alatt puhára sütjük. Ha a cékla kissé kihűlt, levágjuk a tetejét, majd egy teáskanállal kiszedjük a belsejét.
Közben a sajtot lereszeljük, az almát feldaraboljuk, a diót pedig kisebb méretűre összezúzzuk, majd összekeverjük a cékla kivájt belsejével.
Ezzel megtöltjük a céklát, megszórjuk az összevágott petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ahogy beköszöntenek a hűvösebb őszi napok és az esti sötétedés is hamarabb érkezik, egyre több…
A konyhai mosogató dugulása egy gyakori és bosszantó probléma, amely bármely háztartást érinthet. A víz…
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…