Fotó: Eat Smarter
A rántott szárzeller egészséges, mégis finom csipegetnivaló, amit bárki gyorsan és egyszerűen összedobhat otthon is.
A szárzeller (más néven halványított zeller) nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, pedig ha jól bánunk vele, akkor rendkívül finom dolgokat lehet belőle kihozni. Sütve, főzve, párolva is elkészíthetjük, lehet köret, leves, főétel, sőt még nassolnivalónak is megállja a helyét. Ez utóbbira ugyan a nyers zeller is remek választás, most egy olyan példát hoztunk, ahol a zsenge szárakba feta sajtot rejtünk a végeredmény pedig aranybarna panírban kerül a tányérunkra.
1 kg zeller
2 tojás
2 ek liszt
10 dkg zsemlemorzsa
7 dkg feta sajt
A zöldséget megtisztítjuk, végeit levágjuk, majd megmossuk. A hosszabb darabokokat kettévágjuk.
Két percig sós, lobogó vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és hideg vízbe mártjuk őket.
A fetából vékony csíkokat vágunk, majd beillesztjük két szárzeller közé.
Óvatosan összenyomkodjuk, majd egyenként bepanírozzuk őket a szokásos módon: lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk. Érdemes odafigyelni az alapos panírozásra, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt.
Bő, forró olajban a panírozott zellereket aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy leitassuk róla a felesleges olajat. Magában vagy könnyed, fűszeres mártogatóssal kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…