A rántott szárzeller egészséges, mégis finom csipegetnivaló, amit bárki gyorsan és egyszerűen összedobhat otthon is.
A szárzeller (más néven halványított zeller) nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, pedig ha jól bánunk vele, akkor rendkívül finom dolgokat lehet belőle kihozni. Sütve, főzve, párolva is elkészíthetjük, lehet köret, leves, főétel, sőt még nassolnivalónak is megállja a helyét. Ez utóbbira ugyan a nyers zeller is remek választás, most egy olyan példát hoztunk, ahol a zsenge szárakba feta sajtot rejtünk a végeredmény pedig aranybarna panírban kerül a tányérunkra.
1 kg zeller
2 tojás
2 ek liszt
10 dkg zsemlemorzsa
7 dkg feta sajt
A zöldséget megtisztítjuk, végeit levágjuk, majd megmossuk. A hosszabb darabokokat kettévágjuk.
Két percig sós, lobogó vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és hideg vízbe mártjuk őket.
A fetából vékony csíkokat vágunk, majd beillesztjük két szárzeller közé.
Óvatosan összenyomkodjuk, majd egyenként bepanírozzuk őket a szokásos módon: lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk. Érdemes odafigyelni az alapos panírozásra, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt.
Bő, forró olajban a panírozott zellereket aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy leitassuk róla a felesleges olajat. Magában vagy könnyed, fűszeres mártogatóssal kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…