A menzán készült ételeket sokszor éri vád, és sajnos nem mindig alaptalanul. Bár az iskolában sárgarépát leggyakrabban a finomfőzelékben ettünk, esetleg a húslevesben úszkált néha egy-egy darab, most egy igazán finom sárgarépa főzelék receptjét hoztuk, amelyet vajjal és petrezselyemmel tettük igazán ínycsiklandóvá.
Imádjuk a sárgarépát: jöhet nyersen, párolva, levesbe, főzeléknek, lényegében bárhogyan. Mi most sárgarépa főzeléket készítettük, amely önmagában is ideális, de köretként is – legutóbb mi reszelt máj mellé készítettük el. Ha pedig hanyagolnátok a húst, akkor készítsétek el zöldségfasírttal, ahhoz is remekül passzol.
A sárgarépának hála kellemesen édes, a petrezselyemnek köszönhetően pedig üdítően friss lesz a főzelék, amely biztosan feledteti majd menzás rossz emléket.
A zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk. A citrom héját lereszeljük, és levét kifacsarjuk.
Egy lábasban vajat hevítünk, hozzáadjuk az olajat, majd a répát félpuhára pároljuk, és lekapcsoljuk a lángot.
Folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk a lisztet és egy kevés vizet, majd a tejet.
Sózzuk, és hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a petrezselymet.
Felforraljuk, és ha kellően besűrűsödött, tálalhatjuk is.
Borítókép forrása: Youtube
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…