A savanyú káposztasaláta tipikus újévi fogás, ugyanis a babona szerint a lencse és a malac mellett a káposzta is szerencsét hoz az új esztendőben. 

A káposztából készült ételek az újévi menüsor népszerű szereplői, ugyanis a káposzta erősen hajaz egy zöldhasúra, ennek okán pedig érdemes sokat fogyasztani belőle Szilveszter és Újév tájékán, ugyanis a hagyomány szerint pénzt hoz a házhoz.

Ám káposztát enni nem csak a babonák betartása végett érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert kifejezetten jót tesz a másnapos, háborgó gyomornak.

savanyú-lilakáposzta
Fotó: Mindmegette

Hozzávalók

35 dkg savanyú káposzta kicsavarva
10 dkg sárgarépa
1 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
2,5 dl tejföl
1 dl majonéz
A savanyú káposztát vágódeszkán összeaprítjuk, majd egy jénaiba helyezzük.
Felaprítjuk a lilahagymát, a káposztára tesszük, majd a sárgarépát és a fokhagymát ráreszeljük. Ízlés szerint borssal megszórjuk.
A tejfölt kikeverjük majonézzel, majd a káposztával összekeverjük, ha kell sózzuk, borsozzuk, majd berakjuk a hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.
Kész is savanyú káposztasaláta, jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: