Az egyik kedvenc zöldségünk a karfiol, ami elképesztően jól variálható: a karfiolkrémleves például annyira finom, hogy sosem tudunk neki ellenállni.
Amint beköszönt a hideg idő, jól esik a meleg leves, például egy selymes, forró, ám mégis könnyed karfiolkrémleves. Mivel sűrű és krémes, akár főételként is megállja a helyét, ha valami könnyű kis ebédre vagy vacsorára vágyunk.
A karfiol mellesleg nem csak az íze miatt hasznos társ a konyhában, hanem azért is, mert igen fontos tápanyagokat tartalmaz, beleértve a vitaminokat, az ásványi anyagokat, az antioxidánsokat és egyéb fitokemikáliákat. Ráadásul könnyen beszerezhető, és viszonylag olcsó is.
A karfiolt mosd meg, és szedd rózsáira. A vöröshagymát vágd apróra, és a zúzott fokhagymával együtt kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a karfiolt, és kevergetve azt is süsd egy-két percig. Öntsd fel körülbelül egy liter vízzel, sózd, borsozd, dobd hozzá a húsleveskockát, és főzd körülbelül 15 percig.
Amikor a karfiol megpuhul, botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd az egészet, majd ismét tedd vissza a tűzre. Ha forr, merj ki belőle egy deci levet, keverd simára a tejföllel, és szép lassan öntsd vissza a lábosba. Forrald egy-két percig, és már tálalhatod is. Keverhetsz még hozzá reszelt sajtot, de pirított kenyérrel is kínálhatod. A tetejére szórhatsz snidlinget vagy petrezselymet.
recept forrása: Femina
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…