A friss zöldségből készített spárgafőzelék nem egy hagyományos főzelék, de feltétlenül érdemes kipróbálnotok.
A spárgaszezon kellős közepén fáradhatatlanul kutatjuk a spárgás recepteket, így bukkantunk rá a szokványosnak csöppet sem mondható főzelékre is. Bár a friss spárgából készített fogás nem éppen olcsó, cserébe viszont nagyon gyorsan elkészíthető, és még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem rajonganak a főzelékekért.
Hozzávalók
A tisztítás után a spárgát kisebb darabokra vágjuk, majd vajon megpároljuk. Ezután rászórjuk a többi megtisztított és felaprított zöldséget, majd kb. 2-3 dl vízzel felöntjük.
Sóval, borssal, cukorral és néhány csepp citromlével ízlés szerint ízesítjük, majd alacsony lángon elkezdjük szépen forralni. Eközben a tejfölt 2-3 evőkanál liszttel összekavarjuk, majd 1-2 dl vízzel csomómentesre keverjük.
Ha a főzelék felforrt, hozzáöntjük a habarást, és besűrítjük az ételt. Ezután lassú tűzön hagyjuk, hogy összerottyanjon. Kész a mennyei spárgafőzelék, amit zöldségfasírttal, vagy jellegzetesebb ízű reszelt sajttal is kínálhatsz.
[sc name=”facebook” ]