Az angol reggeli igencsak megosztó, egyesek imádják, mások – leginkább a bab miatt – nem rajonganak érte. Mi az előbbi táborba tartozunk, szerintünk nincs is jobb, mint egy igazán bőséges, sós reggelivel indítani a napo!
Az angolok aztán valóban betartják azt az elképzelést, miszerint a reggeli a nap legfontosabb része. Náluk a tradicionális reggeli olyan gazdag, hogy gyakorlatilag elmehetne ebédnek is. Ez gyakorlatilag a követezőből fakad: az angolok hisznek benne, hogy a reggel kifejezetten jót tesz a gyomornak, ha meleg ételt eszünk, így fontos, hogy melegen tartsuk az elkészült reggelit.
Mutatjuk, hogyan készül egy igazi kontinentális tál!
Egy serpenyőben megsütjük a baconszeleteket, és mellérakjuk a véres hurkát, plusz a kolbászt is. Ha megsültek, kiszedjük őket, és felhasználásig állni hagyjuk.
Ugyanabban a serpenyőben vajat olvasztunk, amiben megsütjük a gombát és a paradicsomot. Amikor készen vannak, ugyanúgy kiszedjük, és félretesszük, ahogy a húsokkal is tettünk.
Egy kis lábosban felmelegítjük a paradicsomszószos babot.
A serpenyőnkben újabb adag vajat olvasztunk, és egy tojás felhasználásával tükörtojást készítünk.
Egy nagy tányéron szépen csinosan elrendezünk mindent, és pirítóst kínálunk mellé. Kész is a hamisítatlan angol reggeli.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…