Forrás: Varázslat fakanállal
Nagyon sokféle palacsintából válogathatunk: lehet például lekváros, fahéjas, nutellás, húsos vagy éppen juhtúrós palacsinta. Mi ez utóbbival birkóztunk most meg.
A juhtúró tökéletes párosítása a kapor, amellyel a palacsintában is remek összhangot alkotnak. Mi egyébként is nagy fanatikusai vagyunk a juhtúró karakteres ízének, ha pedig marad ki egy kevés, tejföllel elkeverjük, és palacsinta tölteléket készítünk belőle.
A jó kis langyos, juhtúrós palacsinta mellől egyáltalán nem hiányzik a hús, így szerintünk teljesen felesleges bármiféle egyéb összetevővel traktálni ezt az önmagában is ínycsiklandó palacsintát, maximum ha nagyon szeretnénk,egy kis szalonnapörccel egészítsük ki.
70 dkg juhtúró,
5,5 dl tej,
1 kg liszt,
2 evőkanál cukor,
3 dkg élesztő,
1 teáskanál só,
5 evőkanál étolaj,
2 tojás,
2 csokor kapor
Két deci langyos tejbe cukrot szórunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és kelni hagyjuk. A lisztet megszitáljuk, elkeverünk benne egy kis sót, két tojást és öt evőkanál étolajat. A közepébe kis mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a megkelt élesztőt. Ezzel, és a maradék tejjel rugalmas tésztát dagasztunk.
Amikor már szép tiszta a tálunk, és a palacsinta alapunk is kisimult, liszttel megszórjuk, és konyharuhával letakarva félretesszük kelni.
Közben a juhtúrót áttörjük, a kaprot apróra vágjuk és az egészet krémesre összekeverjük. Ez lesz a töltelék.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán rúd alakúra formázzuk, ezt 18 részre felvágjuk, és egyenként kicipózzuk.
Mindegyiket vékonyra kisodorjuk, majd egy-egy evőkanálnyi tölteléket szétnyomkodunk a közepükön.
A palacsintákat felhajtjuk, kicsit összenyomjuk, majd újra elsodorjuk. Vigyázzunk, nehogy a tölteléket kinyomjuk belőle. A liszttel is óvatosan bánjunk, csak annyit használjunk, amennyi feltétlen szükséges.
Ezeket a töltött palacsintákat bőven olajozott serpenyőben aranyló pirosra megsütjük.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…