Bár sok gyereknek inkább a rémálma, nekünk viszont nagy kedvence volt a spenótszósz még gyerekkorunkban is. Nagyon finoman elkészíthető, mellesleg tápanyagtartalma sem utolsó. Igyekszünk visszahozni a gyerekkori ízeket, így most hagyományos formában készítjük el tükörtojással.
Böjti időszakban különös nagy segítség lehet a spenót, készíthetjük mártásként, rakott egytálételbe vagy szószként. Szerintünk egy hagyományos, fokhagymás spenótszósznak egyszerűen nincs párja, nem is cifráztuk, az egyik legalapabb receptből készítettük el! Tojással tálva pedig laktató és egészséges is lesz. Jó párosítás szerintünk…
A spenótot felforraljuk. Mindeközben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomkodjuk a fokhagymát, majd elkeverjük a rántásban, és pár pillanat erejéig lepirítjuk.
Ezután azonnal felhígítjuk a rántást pár kanál spenóttal, összekeverjük, majd beleöntjük a rántást a maradék spenótra, és jó alaposan eldolgozzuk őket.
Ez követően felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd az utolsó mozzanatként összeforraljuk!
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…