Zöldséglevest főzni a világ egyik legegyszerűbb dolga, hiszen sem időt, sem energiát nem igényel különösebben. A mindent bele zöldségleves pedig igazán laktató, és szinte el sem lehet rontani.
Ez tényleg nem egy komplikált recept, a lényege, hogy extrán zöldséges legyen, használjunk fel hozzá annyiféle alapanyagot, amennyit csak otthon találunk. Annyi lesz csupán velük a feladat, hogy meghámozzuk a zöldségeket, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ugye, milyen egyszerűen hangzik?
Csupán egyetlen apróságra érdemes odafigyelni, mégpedig arra, hogy a sok-sok zöldség mellett, azért maradjon helye a lének is.
A zöldségeket egyébként ízlés szerint lehet variálni, mi például gombát és krumplit is raktunk bele, de nyugodtan dúsíthatjátok karfiollal vagy kelbimbóval, amivel csak szeretnétek.
A répákat, gombákat felkockázzuk, és kevés olajon a borsóval megdinszteljük.
Felöntjük vízzel.
Sóval és leveskockával ízesítjük.
Amikor felforrt, belerakjuk az apró kockára vágott krumplit, és amikor ez is félig megfőtt, a tésztát is beletesszük (csipetkét vagy cérnametéltet szoktam használni).
A vége felé beleszórjuk az aprított petrezselymet és a paradicsomot.
Borítókép forrása: Femina
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…