Zöldséglevest főzni a világ egyik legegyszerűbb dolga, hiszen sem időt, sem energiát nem igényel különösebben. A mindent bele zöldségleves pedig igazán laktató, és szinte el sem lehet rontani.
Ez tényleg nem egy komplikált recept, a lényege, hogy extrán zöldséges legyen, használjunk fel hozzá annyiféle alapanyagot, amennyit csak otthon találunk. Annyi lesz csupán velük a feladat, hogy meghámozzuk a zöldségeket, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ugye, milyen egyszerűen hangzik?
Csupán egyetlen apróságra érdemes odafigyelni, mégpedig arra, hogy a sok-sok zöldség mellett, azért maradjon helye a lének is.
A zöldségeket egyébként ízlés szerint lehet variálni, mi például gombát és krumplit is raktunk bele, de nyugodtan dúsíthatjátok karfiollal vagy kelbimbóval, amivel csak szeretnétek.
A répákat, gombákat felkockázzuk, és kevés olajon a borsóval megdinszteljük.
Felöntjük vízzel.
Sóval és leveskockával ízesítjük.
Amikor felforrt, belerakjuk az apró kockára vágott krumplit, és amikor ez is félig megfőtt, a tésztát is beletesszük (csipetkét vagy cérnametéltet szoktam használni).
A vége felé beleszórjuk az aprított petrezselymet és a paradicsomot.
Borítókép forrása: Femina
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…