Zöldséglevest főzni a világ egyik legegyszerűbb dolga, hiszen sem időt, sem energiát nem igényel különösebben. A mindent bele zöldségleves pedig igazán laktató, és szinte el sem lehet rontani.
Ez tényleg nem egy komplikált recept, a lényege, hogy extrán zöldséges legyen, használjunk fel hozzá annyiféle alapanyagot, amennyit csak otthon találunk. Annyi lesz csupán velük a feladat, hogy meghámozzuk a zöldségeket, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ugye, milyen egyszerűen hangzik?
Csupán egyetlen apróságra érdemes odafigyelni, mégpedig arra, hogy a sok-sok zöldség mellett, azért maradjon helye a lének is.
A zöldségeket egyébként ízlés szerint lehet variálni, mi például gombát és krumplit is raktunk bele, de nyugodtan dúsíthatjátok karfiollal vagy kelbimbóval, amivel csak szeretnétek.
A répákat, gombákat felkockázzuk, és kevés olajon a borsóval megdinszteljük.
Felöntjük vízzel.
Sóval és leveskockával ízesítjük.
Amikor felforrt, belerakjuk az apró kockára vágott krumplit, és amikor ez is félig megfőtt, a tésztát is beletesszük (csipetkét vagy cérnametéltet szoktam használni).
A vége felé beleszórjuk az aprított petrezselymet és a paradicsomot.
Borítókép forrása: Femina
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…