A különféle soufléktól és felfújtaktól sokan tartanak, arra hivatkozva, hogy komplikált az elkészítésük. Ennek nem sok alapja van, ugyanis kis odafigyeléssel is nagyon finomat készíthetünk, mi ezúttal a túrófelfújt mellett döntöttünk.
Igaz, most nagyban tombol a kánikula, a túrófelfújtat pedig melegen érdemes fogyasztani, de mi még így sem tudunk neki ellenállni. A forró és illatos felfújthoz egyébként remekül megy valamilyen hideg kísérő is, például lekvár vagy gyümölcsragu.
Ha valaki kedveli a mazsolát, akkor nyugodtan csempészhet bele pár szemet, de akár aszalványokkal vagy fagyasztott gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk.
A túrót egy szitán áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk.
Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, majd az áttört túrót, és egyenletes állagúra keverjük. Belereszeljük a gyömbért, a citrom héját, és belecsurgatjuk a levét is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásos-túrós keverékhez, és elkeverjük.
A masszát szufléformákba töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűvel ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.
A tetejét megkenjük baracklekvárral.
Borítókép forrása: Nagykállói hírportált
Recept forrása: Nosalty
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…