Fotó: Harvest to Table
Esti filmnézéshez vagy baráti összejövetelhez is kiváló választás a sült petrezselyemgyökér, amit leginkább egy könnyed, fűszeres mártogatóssal érdemes kínálni.
Ha a nassolnivalók közül a sós chipsek hiányoznak a legjobban, akkor érdemes szétnézni a különféle mártogatós receptek háza táján, hiszen számtalan remek alternatíva létezik, amivel kiválhatjuk az olajos burgonyaszeleteket. A petrezselyem gyökere például nem csak húslevesbe való, megsütve is isteni finom, ráadásul az elkészítése is roppant egyszerű, csupán egy finom mártogatósról kell gondoskodni mellé.
1 kg petrezselyemgyökér
2 ek olívaolaj
fokhagymás só
A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
A petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, majd ízlés szerinti méretűre vágjuk.
Az olívaolajat kikeverjük egy kevés fokhagymás sóval.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd szépen elrendezgetjük benne a petrezselyemgyökereket.
Egy ecset segítségével megkenjük a zöldségeket a fokhagymás olívaolajjal, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 40-45 percig sütjük a sütőben, amíg aranybarna nem lesz a színe.
Könnyed, fűszeres mártogatóssal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…