Fotó: Harvest to Table
Esti filmnézéshez vagy baráti összejövetelhez is kiváló választás a sült petrezselyemgyökér, amit leginkább egy könnyed, fűszeres mártogatóssal érdemes kínálni.
Ha a nassolnivalók közül a sós chipsek hiányoznak a legjobban, akkor érdemes szétnézni a különféle mártogatós receptek háza táján, hiszen számtalan remek alternatíva létezik, amivel kiválhatjuk az olajos burgonyaszeleteket. A petrezselyem gyökere például nem csak húslevesbe való, megsütve is isteni finom, ráadásul az elkészítése is roppant egyszerű, csupán egy finom mártogatósról kell gondoskodni mellé.
1 kg petrezselyemgyökér
2 ek olívaolaj
fokhagymás só
A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
A petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, majd ízlés szerinti méretűre vágjuk.
Az olívaolajat kikeverjük egy kevés fokhagymás sóval.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd szépen elrendezgetjük benne a petrezselyemgyökereket.
Egy ecset segítségével megkenjük a zöldségeket a fokhagymás olívaolajjal, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 40-45 percig sütjük a sütőben, amíg aranybarna nem lesz a színe.
Könnyed, fűszeres mártogatóssal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…