Esti filmnézéshez vagy baráti összejövetelhez is kiváló választás a sült petrezselyemgyökér, amit leginkább egy könnyed, fűszeres mártogatóssal érdemes kínálni.
Ha a nassolnivalók közül a sós chipsek hiányoznak a legjobban, akkor érdemes szétnézni a különféle mártogatós receptek háza táján, hiszen számtalan remek alternatíva létezik, amivel kiválhatjuk az olajos burgonyaszeleteket. A petrezselyem gyökere például nem csak húslevesbe való, megsütve is isteni finom, ráadásul az elkészítése is roppant egyszerű, csupán egy finom mártogatósról kell gondoskodni mellé.
1 kg petrezselyemgyökér
2 ek olívaolaj
fokhagymás só
A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
A petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, majd ízlés szerinti méretűre vágjuk.
Az olívaolajat kikeverjük egy kevés fokhagymás sóval.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd szépen elrendezgetjük benne a petrezselyemgyökereket.
Egy ecset segítségével megkenjük a zöldségeket a fokhagymás olívaolajjal, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 40-45 percig sütjük a sütőben, amíg aranybarna nem lesz a színe.
Könnyed, fűszeres mártogatóssal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…