sütőben-sült-hagyma
Fotó: Mr. Food

A sütőben sült hagyma önmagában és köretként is nagyon finom, de a vajat sose feledjétek róla!

Szinte nincs is olyan magyar étel, ahol ne hívnánk segítségül a hagymát, elég csak abba belegondolnunk, hogy a pörköltnek és a legtöbb ragunak is ez adja az alapját.

Ezúttal másik formájában mutatjuk meg ezt a nélkülözhetetlen zöldséget: a sütőben sült hagyma héjában készül, tetején egy szeletke vajjal és egy kevéske rozmaringgal, amitől a végén hihetetlenül puhára és illatosra sül.

sütőben-sült-hagyma
Fotó: Joy the Baker

Hozzávalók

  • 8 kisebb fej vöröshagyma
  • 50 milliliter olívaolaj
  • 8 szelet vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 ág rozmaring

A hagymák tetejét távolítsuk el, de a héját hagyjuk meg.

Rendezzük egy tűzálló tálba, majd locsold meg olívaolajjal, szórd meg jól sóval, borssal, rozmaringot vagy más zöldfűszert is tehetünk rá, attól még ízletesebb lesz.

Mindegyik tetejére rakj kis vajdarabkát, majd 180 fokon süssük meg körülbelül 45 perc alatt.

Hagyjuk kicsit hűlni, utána pucoljuk csak meg, és már fogyaszthatjuk is!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: