Fotó: Spread the Mustard
A mézes-mustáros pácban sült kelbimbó igazi csemege, amely gyorsan elkészül, és köret mellett még főételnek is kiváló.
Bár a kelbimbóra sokan mostoha zöldségként tekintenek, van olyan elkészítési módja, amely akár a rossz menzás emlékeinket is felülírhatja. A mézes-mustáros pácban sült kelbimbó ugyanis egészen más oldalát mutatja meg a kelbimbónak, így még azoknak is érdemes lehet elkészíteni, akik máskülönben nem rajonganak a mini kelkáposztára emlékeztető zöldségért.
A kelbimbókat alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk úgy, hogy a végeit és a külső leveleit eltávolítjuk. Ezután tepsibe rendezzük őket, a nagyobb darabokat pedig szükség szerint kettévágjuk.
Közben elkészítjük a szósz: a mustárt összekeverjük a mézzel, az olívaolajjal és a balzsamecettel, majd ízlés szerint megborsozzuk, megsózzuk.
A kelbimbókat a mézes-mustáros-balzsamecetes keverékkel meglocsoljuk, majd az egészet összeforgatjuk, hogy mindenhol érje őket a szósz. 10 percig pihenni hagyjuk.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 percig aranybarnára sütjük a kelbimbókat. Sütés közben legalább egyszer átforgatjuk, akkor lesz kész, ha kezd megpirulni a kelbimbó, de belül még puha.
Kellemesen édes íze és ropogós textúrája még a legelvetemültebb kelbimbó-utálókat is elvarázsolhatja. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…