Fotó: Spread the Mustard
A mézes-mustáros pácban sült kelbimbó igazi csemege, amely gyorsan elkészül, és köret mellett még főételnek is kiváló.
Bár a kelbimbóra sokan mostoha zöldségként tekintenek, van olyan elkészítési módja, amely akár a rossz menzás emlékeinket is felülírhatja. A mézes-mustáros pácban sült kelbimbó ugyanis egészen más oldalát mutatja meg a kelbimbónak, így még azoknak is érdemes lehet elkészíteni, akik máskülönben nem rajonganak a mini kelkáposztára emlékeztető zöldségért.
A kelbimbókat alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk úgy, hogy a végeit és a külső leveleit eltávolítjuk. Ezután tepsibe rendezzük őket, a nagyobb darabokat pedig szükség szerint kettévágjuk.
Közben elkészítjük a szósz: a mustárt összekeverjük a mézzel, az olívaolajjal és a balzsamecettel, majd ízlés szerint megborsozzuk, megsózzuk.
A kelbimbókat a mézes-mustáros-balzsamecetes keverékkel meglocsoljuk, majd az egészet összeforgatjuk, hogy mindenhol érje őket a szósz. 10 percig pihenni hagyjuk.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 percig aranybarnára sütjük a kelbimbókat. Sütés közben legalább egyszer átforgatjuk, akkor lesz kész, ha kezd megpirulni a kelbimbó, de belül még puha.
Kellemesen édes íze és ropogós textúrája még a legelvetemültebb kelbimbó-utálókat is elvarázsolhatja. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…