Ha már unod a krumplis és rizses köreteket, vagy szeretnéd kedvenc fogásaidat felturbózni a hagyományostól eltérő körettel, akkor itt van a karfiolrizs, amit pillanatok alatt összedobhatsz, és még kalóriáktól sem kell tartanod. 

Egy jól megtervezett menüsorban sokszor az is fejtörést okoz, milyen köret készüljön a főétel mellé. A karfiolrizs bár elsőre furcsának tűnhet, a hagyományos rizsnél mérföldekkel izgalmasabb az íze, ráadásul kalóriából is lényegesen kevesebb van benne, így akár fogyókúra idején is jó választás lehet.

Mutatunk egy videót, hogy könnyebb legyen elképzelni, mire gondolunk.

Karfiolrizs

1 fej karfiol
1 nagy vöröshagyma
olívaolaj

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd konyhai robotgépben finomra aprítjuk.

A hagymát apró kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben üvegesre piritjük. Rádobjuk a finomra aprított karfiolt, majd 5-10 perc alatt puhára pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: