Ha már unod a krumplis és rizses köreteket, vagy szeretnéd kedvenc fogásaidat felturbózni a hagyományostól eltérő körettel, akkor itt van a karfiolrizs, amit pillanatok alatt összedobhatsz, és még kalóriáktól sem kell tartanod.
Egy jól megtervezett menüsorban sokszor az is fejtörést okoz, milyen köret készüljön a főétel mellé. A karfiolrizs bár elsőre furcsának tűnhet, a hagyományos rizsnél mérföldekkel izgalmasabb az íze, ráadásul kalóriából is lényegesen kevesebb van benne, így akár fogyókúra idején is jó választás lehet.
Mutatunk egy videót, hogy könnyebb legyen elképzelni, mire gondolunk.
1 fej karfiol
1 nagy vöröshagyma
olívaolaj
só
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd konyhai robotgépben finomra aprítjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben üvegesre piritjük. Rádobjuk a finomra aprított karfiolt, majd 5-10 perc alatt puhára pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…