Fotó: Downshiftology
Ha már unod a krumplis és rizses köreteket, vagy szeretnéd kedvenc fogásaidat felturbózni a hagyományostól eltérő körettel, akkor itt van a karfiolrizs, amit pillanatok alatt összedobhatsz, és még kalóriáktól sem kell tartanod.
Egy jól megtervezett menüsorban sokszor az is fejtörést okoz, milyen köret készüljön a főétel mellé. A karfiolrizs bár elsőre furcsának tűnhet, a hagyományos rizsnél mérföldekkel izgalmasabb az íze, ráadásul kalóriából is lényegesen kevesebb van benne, így akár fogyókúra idején is jó választás lehet.
Mutatunk egy videót, hogy könnyebb legyen elképzelni, mire gondolunk.
1 fej karfiol
1 nagy vöröshagyma
olívaolaj
só
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd konyhai robotgépben finomra aprítjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben üvegesre piritjük. Rádobjuk a finomra aprított karfiolt, majd 5-10 perc alatt puhára pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…