Fotó: Delish
Bár Popeye, a rajzfilmből ismert tengerész konzervből ette a spenótot, a parajnak ennél jóval több arca van, és most nem a főzelék-tükörtojás kombóra gondolunk.
Mi magyarok többnyire főzelékként készítjük el, pedig a spenótot sokkal többféleképpen is felhasználhatjuk, például krémlevesként is.
Azt nem ígérjük, hogy olyan erős leszel tőle, mint Popeye, de az tuti, hogy finom és laktató lesz, és még az egészségednek is jót teszel.
A spenótot megtisztítjuk, mossuk, majd durvára vágjuk.
A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A vajat egy fazékban felolvasztjuk, majd megdinszteljük rajra a hagymát és a fokhagymát.
Hha ez megtörtént, hozzáadjuk a spenótot, megfonnyasztjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel, kb. 2-3 percig főzzük.
A levest botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…