Bár Popeye, a rajzfilmből ismert tengerész konzervből ette a spenótot, a parajnak ennél jóval több arca van, és most nem a főzelék-tükörtojás kombóra gondolunk.
Mi magyarok többnyire főzelékként készítjük el, pedig a spenótot sokkal többféleképpen is felhasználhatjuk, például krémlevesként is.
Azt nem ígérjük, hogy olyan erős leszel tőle, mint Popeye, de az tuti, hogy finom és laktató lesz, és még az egészségednek is jót teszel.
A spenótot megtisztítjuk, mossuk, majd durvára vágjuk.
A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A vajat egy fazékban felolvasztjuk, majd megdinszteljük rajra a hagymát és a fokhagymát.
Hha ez megtörtént, hozzáadjuk a spenótot, megfonnyasztjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel, kb. 2-3 percig főzzük.
A levest botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…