Egy isteni görög saláta olívaolajjal, feta sajttal és harsányan ropogó zöldségekkel az év bármely időszakában jó választás. 

A klasszikus görög saláta receptjét egész évben el tudjuk készíteni, igaz vannak benne olyan elemek – például a paradicsom -, ami nyáron a legfinomabb. Jó feta sajtot és olívabogyót viszont kapni tavasszal is, a citrom pedig ilyenkor a legfinomabb. Ha az import paradicsomokból inkább nem kérsz, akkor érdemes lecserélned őket salátára vagy borsóra, azokkal is harmonikus marad az étel ízvilága.

Hozzávalók

2 db paradicsom (helyette saláta vagy zöldborsó)
1 fej lilahagyma
100 g kígyóuborka
10 szem olívabogyó (fekete, magozott)
10 szem olívabogyó (zöld, magozott)
150 g feta sajt
Az öntethez
4 evőkanál olívaolaj – extra szűz
1 teáskanál citromlé
1 púpozott teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
Egy nagyobb csészében a citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5*5 mm-es kockákra vágjuk.
Az összetevőket egy tálba halmozzuk, meglocsoljuk őket az öntettel, és az egészet óvatosan összekeverjük úgy, hogy ne törjük meg a zöldségeket és a sajtot. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: