Tejszínes-garnélás spagetti, ha gyorsan kell a vacsi

A tejszínes-garnélás spagetti tipikusan az az étel, amelyet munka után szívesen összedobunk, azért mert finom, kevés alapanyag kell hozzá és még gyorsan is elkészül.

A garnélás spagetti hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, minden bizonnyal azért is, mert egyre több szupermarketben gond nélkül szerezhetjük be az imádnivaló rákocskákat.

Bár temérdek variációja ismert, és bizonyára az olaszok is egészen másképpen készítik, nekünk valahogy mindig a tejszínes formában jött be a leginkább.

Forrás Julias Album

Hozzávalók

A szószhoz
200 g garnélarák
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom (nagyobb)
0.25 dl bor (fehér, száraz)
2 evőkanál olívaolaj
1 dl főzőtejszín (15-20%-os)
6 db bazsalikomlevél – friss
2 csipet petrezselyemzöld
1 csipet
1 csipet feketebors (őrölt)
A tésztához
150 g tészta – spagetti (száraz)
1 L víz
1 csipet
2 evőkanál étolaj
A megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és paradicsomot apróra vágjuk.
Felmelegítjük az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és fél perc alacsony lángon való párolás után felöntjük a fehérborral. A fokhagymával azért csak óvatosan, mert könnyen megéghet.
Pár perc után hozzáadjuk a rákot és a paradicsomot, majd a borban pároljuk őket körülbelül 10 percig.
Felaprítjuk a friss zöldfűszereket, majd hozzáadjuk a sűrűsödő szószhoz. Ha frisshez nem jutottunk, akkor marad a szárított fűszer.
Hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, 4-5 percig főzzük még a szószt, majd levesszük a tűzről.
A tésztát, a sós, olívaolajos vízben készre főzzük (10-15 perc), majd leszűrjük.
Összekeverhetjük a szószt a kifőtt tésztával, de külön is tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago