A kicsit savanykás, kicsit édes tejszínes kapormártás szinte bármilyen halhoz remekül passzol, de akár önmagában, eleszegetve is nagyon ízletes. 

Összetéveszthetetlen illatával a kapor az egyik legnépszerűbb hazai fűszernövény, egyben gyógynövény, amelyet évezredek óta használnak nyugtató, étvágyfokozó és vízhajtó hatása miatt. Egyik legnépszerűbb elkészítési módja a kapomártás, amely remek kiegészítője a különféle halaknak és húsoknak, de magában kanalazgatva, vagy salátákhoz is kitűnő választás.

Hozzávalók

  • 2 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • maréknyi apróra vágott kapor
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • bors
  • szerecsendió

A friss, zsenge kaprot megtisztítjuk, apróra vágjuk.

2 ek olajon 1 ek lisztet megfuttatunk, majd egy maréknyi apróra vágott kaprot rászórunk, és 2.5 dl főzőtejszínnel felöntjük.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele, majd összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, higítsuk tejjel vagy vízzel kívánt sűrűségűre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: