Fotó: Eat Smarter
A kicsit savanykás, kicsit édes tejszínes kapormártás szinte bármilyen halhoz remekül passzol, de akár önmagában, eleszegetve is nagyon ízletes.
Összetéveszthetetlen illatával a kapor az egyik legnépszerűbb hazai fűszernövény, egyben gyógynövény, amelyet évezredek óta használnak nyugtató, étvágyfokozó és vízhajtó hatása miatt. Egyik legnépszerűbb elkészítési módja a kapomártás, amely remek kiegészítője a különféle halaknak és húsoknak, de magában kanalazgatva, vagy salátákhoz is kitűnő választás.
A friss, zsenge kaprot megtisztítjuk, apróra vágjuk.
2 ek olajon 1 ek lisztet megfuttatunk, majd egy maréknyi apróra vágott kaprot rászórunk, és 2.5 dl főzőtejszínnel felöntjük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele, majd összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, higítsuk tejjel vagy vízzel kívánt sűrűségűre.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…