Fotó: Eat Smarter
A kicsit savanykás, kicsit édes tejszínes kapormártás szinte bármilyen halhoz remekül passzol, de akár önmagában, eleszegetve is nagyon ízletes.
Összetéveszthetetlen illatával a kapor az egyik legnépszerűbb hazai fűszernövény, egyben gyógynövény, amelyet évezredek óta használnak nyugtató, étvágyfokozó és vízhajtó hatása miatt. Egyik legnépszerűbb elkészítési módja a kapomártás, amely remek kiegészítője a különféle halaknak és húsoknak, de magában kanalazgatva, vagy salátákhoz is kitűnő választás.
A friss, zsenge kaprot megtisztítjuk, apróra vágjuk.
2 ek olajon 1 ek lisztet megfuttatunk, majd egy maréknyi apróra vágott kaprot rászórunk, és 2.5 dl főzőtejszínnel felöntjük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele, majd összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, higítsuk tejjel vagy vízzel kívánt sűrűségűre.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…