Fotó: Eat Smarter
A kicsit savanykás, kicsit édes tejszínes kapormártás szinte bármilyen halhoz remekül passzol, de akár önmagában, eleszegetve is nagyon ízletes.
Összetéveszthetetlen illatával a kapor az egyik legnépszerűbb hazai fűszernövény, egyben gyógynövény, amelyet évezredek óta használnak nyugtató, étvágyfokozó és vízhajtó hatása miatt. Egyik legnépszerűbb elkészítési módja a kapomártás, amely remek kiegészítője a különféle halaknak és húsoknak, de magában kanalazgatva, vagy salátákhoz is kitűnő választás.
A friss, zsenge kaprot megtisztítjuk, apróra vágjuk.
2 ek olajon 1 ek lisztet megfuttatunk, majd egy maréknyi apróra vágott kaprot rászórunk, és 2.5 dl főzőtejszínnel felöntjük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele, majd összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, higítsuk tejjel vagy vízzel kívánt sűrűségűre.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…