A tepsiben sült, fűszeres káposzta finom és egészséges köret, egy mártogatóssal összekötve még tévézés közbeni nasinak is kiváló. 

Mindegy, hogy fehéret vagy lilát választasz, a ropogósra sült káposzta igazán pazar fogás, amit különféle fűszerekkel még különlegessé varázsolhatsz. Húsok mellé köretként és önmagában is igazán ízletes, és akkor még nem is beszéltünk áldásos hatásairól – nemcsak antibakteriális hatású és tele van béta-karotinnal, de élelmi rostokban is gazdag, így az emésztésre is remek hatással van.

Sütőben sült, fűszeres káposzta

  • 1 fej káposzta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • fokhagymapor
  • friss petrezselyem (vagy 2 ek szárított petrezselyem)
  • 1 teáskanál 
  • bors

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A káposztát megtisztítjuk, a külső leveleit eltávolítjuk, majd  nagyobb, egy centi vastag szeletekre vágjuk. A torzsát nem szedjük ki, így a cikkek nem fognak szétesni.

Az olívaolajat egy kis tálba öntjük, megszórjuk a fokhagymaporral, ízlés szerint sóval és borssal, majd az egészet alaposan elkeverjük.

A káposztát szépen elrendezgetjük a tepsiben, és bekenjük a fűszeres olajjal. 15 percig sütjük az egyik oldalát, majd átfordítjuk a káposztaszeleteket, és még 10-15 percig sütjük.

Amikor elkezdenek barnulni, kivesszük a sütőből, és megszórjuk a friss, aprított petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: