Fotó: One Green Planet
A tepsiben sült karfiol önmagában is nagyon ízletes tud lenni, elég egy kevés só, bors, némi extra fűszer, és már mehet is a sütőbe pirulni.
A karfiol az egyik legjobb alapanyag, könnyű, diétás, és remekül variálható: készülhet belőle leves, rakott egytálétel, csőben sült, főzelék vagy épp köret is. A tepsiben sült változat elképesztően egyszerű, alig van vele munka, a fűszerezésnek pedig csak a fantáziánk szab határt, használjuk őket bátran, vagy turbózzuk fel bármilyen más zöldséggel.
1 nagy fej karfiol megmosva, rózsáira szedve
olívaolaj
füstölt paprika
chili
fokhagyma-granulátum
só, őrölt bors
(Továbbá a római kömény, a koriander és az indiai fűszerkeverékek is jól passzolnak a karfiolhoz.)
A recept nagyon egyszerű. Első lépésként a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, alaposan megszárítjuk, majd a rózsákat félbevágjuk.
A sütőt előmelegítjük 220 Celsius fokra.
A fűszereket összekeverjük, majd az olajjal együtt a karfiolt beleforgatjuk, hogy alaposan mindenhol befedje.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorjázzuk, majd 20-30 perc alatt puhára sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…