A tepsiben sült karfiol önmagában is nagyon ízletes tud lenni, elég egy kevés só, bors, némi extra fűszer, és már mehet is a sütőbe pirulni.
A karfiol az egyik legjobb alapanyag, könnyű, diétás, és remekül variálható: készülhet belőle leves, rakott egytálétel, csőben sült, főzelék vagy épp köret is. A tepsiben sült változat elképesztően egyszerű, alig van vele munka, a fűszerezésnek pedig csak a fantáziánk szab határt, használjuk őket bátran, vagy turbózzuk fel bármilyen más zöldséggel.
1 nagy fej karfiol megmosva, rózsáira szedve
olívaolaj
füstölt paprika
chili
fokhagyma-granulátum
só, őrölt bors
(Továbbá a római kömény, a koriander és az indiai fűszerkeverékek is jól passzolnak a karfiolhoz.)
A recept nagyon egyszerű. Első lépésként a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, alaposan megszárítjuk, majd a rózsákat félbevágjuk.
A sütőt előmelegítjük 220 Celsius fokra.
A fűszereket összekeverjük, majd az olajjal együtt a karfiolt beleforgatjuk, hogy alaposan mindenhol befedje.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorjázzuk, majd 20-30 perc alatt puhára sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…