Fotó: La Cucina Italiana
A köménymagos, márványosan gyöngyöző, csurgatott tojásleves sokak számára ismerős, de mi a helyzet az olasz verzióval?
Nem hiába, hogy a tojásleves óriási népszerűségnek örvend itthon, hiszen pillanatok alatt elkészül, nem kell hozzá főzőtudomány, és még a pénztárcánkat sem terheli meg túlzottan. A legtöbben a hagyományos, köménymagos-pirospaprikás verziót készítik, ami lássuk be, valóban nagyon finom, viszont nem csak mi magyarok, de az olaszok is ismerik és szeretik a tojáslevest, igaz valamivel másképpen készítik, mint mi idehaza.
Az olasz konyhában többféle recept létezik, ám a fűszerezésük szinte kivétel nélkül mindegyiknek egyszerű. Íme a mi választottunk, ami akárcsak a magyar tojásleves, villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető, így kezdők is bátran próbálkozhatnak vele.
1 liter csirke alaplé
50 g reszelt parmezán
3 tojás
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint bors
Egy tálkába beleütjük a tojásokat, majd alaposan felverjük. Borsozzuk, de nem sózzuk, mert a leves, amihez hozzáadjuk, már eleve sós.
A petrezselymet alaposan megmossuk, felaprítjuk.
Egy nagyobb lábost megtöltünk egy liter vízzel, beletesszük a húsleves kockát, majd hagyjuk felforrni. Ha a leves már forr, a felvert tojást villámgyors kevergetés mellett hozzáadjuk.
Parmezánnal és friss aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…