A köménymagos, márványosan gyöngyöző, csurgatott tojásleves sokak számára ismerős, de mi a helyzet az olasz verzióval?
Nem hiába, hogy a tojásleves óriási népszerűségnek örvend itthon, hiszen pillanatok alatt elkészül, nem kell hozzá főzőtudomány, és még a pénztárcánkat sem terheli meg túlzottan. A legtöbben a hagyományos, köménymagos-pirospaprikás verziót készítik, ami lássuk be, valóban nagyon finom, viszont nem csak mi magyarok, de az olaszok is ismerik és szeretik a tojáslevest, igaz valamivel másképpen készítik, mint mi idehaza.
Az olasz konyhában többféle recept létezik, ám a fűszerezésük szinte kivétel nélkül mindegyiknek egyszerű. Íme a mi választottunk, ami akárcsak a magyar tojásleves, villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető, így kezdők is bátran próbálkozhatnak vele.
1 liter csirke alaplé
50 g reszelt parmezán
3 tojás
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint bors
Egy tálkába beleütjük a tojásokat, majd alaposan felverjük. Borsozzuk, de nem sózzuk, mert a leves, amihez hozzáadjuk, már eleve sós.
A petrezselymet alaposan megmossuk, felaprítjuk.
Egy nagyobb lábost megtöltünk egy liter vízzel, beletesszük a húsleves kockát, majd hagyjuk felforrni. Ha a leves már forr, a felvert tojást villámgyors kevergetés mellett hozzáadjuk.
Parmezánnal és friss aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…