Fotó: Stephie Cooks
A tonhalkrémes melegszendvics nem csak reggelire, de egy laza ebédre vagy vacsira is nyugodtan összedobható.
A melegszendvics az a műfaj, ami ugyanúgy működik most is, mint egykoron. Sokan kényszermegoldásként tekintenek rá – ha nincs idejük főzni, vagy kevés otthon az alapanyag – , az igazság viszont az, hogy egy jól összeállított szendvics ugyanolyan finom és laktató tud lenni, mint egy főétel, a rákent krémeknek pedig csak a fantáziánk szab határt.
Ezúttal egy tonhalkrémes verziót hoztunk el, amihez csupán tonhalra, citromra, egy kevés vajra, na és néhány pihe-puha kiflire vagy zsemlére lesz szükségetek.
A zsemléket három részre vágjuk.
A tonhalkonzervről leöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a vajat, a citromlevet, és az apróra vágott lilahagymát. Az egészet jól elkeverjük, amíg kenhető állagot nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A krémmel vastagon megkenjük a zsemléket, majd bőségesen megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal. A szendvicseket addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul.
A végeredményt ízlés szerint piros arannyal is megkoronázhatjuk. Kész is az ínycsiklandó tonhalkrémes melegszendvics, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…