A tonhalkrémes melegszendvics nem csak reggelire, de egy laza ebédre vagy vacsira is nyugodtan összedobható.
A melegszendvics az a műfaj, ami ugyanúgy működik most is, mint egykoron. Sokan kényszermegoldásként tekintenek rá – ha nincs idejük főzni, vagy kevés otthon az alapanyag – , az igazság viszont az, hogy egy jól összeállított szendvics ugyanolyan finom és laktató tud lenni, mint egy főétel, a rákent krémeknek pedig csak a fantáziánk szab határt.
Ezúttal egy tonhalkrémes verziót hoztunk el, amihez csupán tonhalra, citromra, egy kevés vajra, na és néhány pihe-puha kiflire vagy zsemlére lesz szükségetek.
A zsemléket három részre vágjuk.
A tonhalkonzervről leöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a vajat, a citromlevet, és az apróra vágott lilahagymát. Az egészet jól elkeverjük, amíg kenhető állagot nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A krémmel vastagon megkenjük a zsemléket, majd bőségesen megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal. A szendvicseket addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul.
A végeredményt ízlés szerint piros arannyal is megkoronázhatjuk. Kész is az ínycsiklandó tonhalkrémes melegszendvics, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…