A tonhalkrémes melegszendvics nem csak reggelire, de egy laza ebédre vagy vacsira is nyugodtan összedobható.
A melegszendvics az a műfaj, ami ugyanúgy működik most is, mint egykoron. Sokan kényszermegoldásként tekintenek rá – ha nincs idejük főzni, vagy kevés otthon az alapanyag – , az igazság viszont az, hogy egy jól összeállított szendvics ugyanolyan finom és laktató tud lenni, mint egy főétel, a rákent krémeknek pedig csak a fantáziánk szab határt.
Ezúttal egy tonhalkrémes verziót hoztunk el, amihez csupán tonhalra, citromra, egy kevés vajra, na és néhány pihe-puha kiflire vagy zsemlére lesz szükségetek.
A zsemléket három részre vágjuk.
A tonhalkonzervről leöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a vajat, a citromlevet, és az apróra vágott lilahagymát. Az egészet jól elkeverjük, amíg kenhető állagot nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A krémmel vastagon megkenjük a zsemléket, majd bőségesen megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal. A szendvicseket addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul.
A végeredményt ízlés szerint piros arannyal is megkoronázhatjuk. Kész is az ínycsiklandó tonhalkrémes melegszendvics, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…