Fotó: Money Crashers
A mindennapos sütés-főzés során számtalan hasznos konyhai hulladék keletkezik, melyeket ahelyett, hogy kidobnánk, érdemes lenne inkább újrahasznosítani.
Az IKEA ingyenesen letölthető szakácskönyve olyan konyhai hulladékok újbóli felhasználásra ad tippeket, mint az almacsutka, a banánhéj vagy a megmaradt zöldségdarabkák. Az észak-amerikai séfek közreműködésével készült online könyvben közel ötven recept található, melyek mindegyikében azok az újrahasznosítható alapanyagok kapják a főszerepet, amiket a legtöbb háztartásban simán kidobnának.
A számos recept között a főételektől kezdve a desszerteken át, szinte minden étel megtalálható a könyvben, miközben arról is szó esik, hogyan használható a tojáshéj vízkőoldóként, hogyan lehet a levágott zöldségvégekből egészséges növényt termeszteni, vagy hogyan lesz az uborka maradékból hasznos és hatékony rovarriasztó. A 111 oldalas angol nyelvű receptkönyvet ide kattintva tölthetitek le.
Az IKEA már évek óta jelentős lépéseket tesz ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében, a szakácskönyvvel is a mellőzött alapanyagok kihasználatlanságára szeretné felhívni a figyelmet, amelyekből kellő tudatosság és kreativitás mellett valóban számtalan új dolgot lehetne kihozni.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…