Tudatos

Pesto rosso spagetti avagy egy ízig vérig olasz tészta

A pesto rosso spagetti egy vérbeli olasz tészta, amely tökéletes elegyét képezi az aszalt paradicsomnak, az olívaolajnak és a pekorino sajtnak. Ez az a szósz, amely minden olasz tésztát feldob. Nézzük is meg miért!

Azért imádjuk az olasz konyhát, mert néhány perc alatt szuper alapanyagokból egy nagyon ízletes étel varázsolható az asztalunkra. Bár Olaszországban ahány ház, annyi pesto, a híres genovai mellett egy másik ismertebb variáció a vörös pesto. Erről lesz most szó ebben a cikünkben.

Nagyon izgatta a fantáziánkat a pesto rosso spagetti, ezért keresgélni kezdtünk egy szuper recept után. Találtunk is egyet, és hát mi tagadás nagyon bejött nekünk a végeredmény. Ráadásul házilag is elkészítheted a pesto rosso-t, amely egy külön élmény. Ha viszont nincs kedved bíbelődni vele, akkor sincs semmi gond, hiszen a boltokban készen is beszerezheted.

Hozzávalók

Először is elő a robotgépekkel, dobáld bele az alapanyagokat, és már indíthatod is!

  • 10 dkg aszalt paradicsom (nem az olajban eltett)
  • 10 dkg kesudió
  • 5 dkg mandula
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg grana padano/pekorino sajt
  • 0,7 dl extra szűz olíva olaj
  • 1 mokkáskanál agavé szirup
  • ízlés szerint

Az első 5 hozzávalót fokozatosan kell aprítani, az olivaoljaat és agavé szirupot pedig fokozatos kell hozzácsorgatni. Ha egységes állapotot produkálnak együtt, na akkor van kész a pesto rosso. Ezutén kis üvegcsébe helyezzük, és a hűtőben tároljuk.

Tejszínes tésztafeltét 

  • 8 csapott ek pesto rosso
  • 3-4 ek zabtejszín/főzőtejszín
  • 2,5-3 dl a tészta főzővizéből

Ezeket lehetőség szerint botmixerrel összepürésítjük, és a forró al dente tésztát összekeverjük vele. Parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.

Forrás: boldogrépa.blog.hu

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago