A pesto rosso spagetti egy vérbeli olasz tészta, amely tökéletes elegyét képezi az aszalt paradicsomnak, az olívaolajnak és a pekorino sajtnak. Ez az a szósz, amely minden olasz tésztát feldob. Nézzük is meg miért!
Azért imádjuk az olasz konyhát, mert néhány perc alatt szuper alapanyagokból egy nagyon ízletes étel varázsolható az asztalunkra. Bár Olaszországban ahány ház, annyi pesto, a híres genovai mellett egy másik ismertebb variáció a vörös pesto. Erről lesz most szó ebben a cikünkben.
Nagyon izgatta a fantáziánkat a pesto rosso spagetti, ezért keresgélni kezdtünk egy szuper recept után. Találtunk is egyet, és hát mi tagadás nagyon bejött nekünk a végeredmény. Ráadásul házilag is elkészítheted a pesto rosso-t, amely egy külön élmény. Ha viszont nincs kedved bíbelődni vele, akkor sincs semmi gond, hiszen a boltokban készen is beszerezheted.
Először is elő a robotgépekkel, dobáld bele az alapanyagokat, és már indíthatod is!
Az első 5 hozzávalót fokozatosan kell aprítani, az olivaoljaat és agavé szirupot pedig fokozatos kell hozzácsorgatni. Ha egységes állapotot produkálnak együtt, na akkor van kész a pesto rosso. Ezutén kis üvegcsébe helyezzük, és a hűtőben tároljuk.
Tejszínes tésztafeltét
Ezeket lehetőség szerint botmixerrel összepürésítjük, és a forró al dente tésztát összekeverjük vele. Parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.
Forrás: boldogrépa.blog.hu
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…