Neked is hiányzik a görög nyaralások alkalmával kóstolt tzatziki mártás? Ha igen, akkor van egy jó hírünk: a kész verziót inkább le se emeld a boltok polcairól, ugyanis pillanatok alatt görög hangulatot varázsolhatsz a konyhádba te magad is.
A tzatzikit mi magyarok leggyakrabban húsok kísérőjeként esszük vagy a salátánkat öntjük vele nyakon, addig a görögök főképpen pitával előételként fogyasztják.
A jó tzatzikihez fontos, hogy minőségi görög joghurtot vásároljunk, ugyanis a sima joghurt túl híg lenne a görög mártás elkészítéséhez. Viszont! Ha esetleg nem kapunk görög joghurtot, akkor mutatunk egy praktikát, amivel sűrűbbé teheted a sima joghurtot.
A megoldást a receptben találod!
Hozzávalók
Rakj egy szűrőt egy nagyobb tál tetejére. Tedd bele a joghurtot, és csepegtesd le két-három óra alatt. Az uborkát mosd meg, meghámozni nem szükséges. Reszeld le, jól sózd be, és pihentesd egy órán át.
Ezt követően csavard ki az uborkát, majd keverd össze a lecsepegtetett joghurttal, ízesítsd zúzott fokhagymával, kaporral, mentával, olívaolajjal, borssal, és facsard rá a fél citrom levét. Forgasd össze, és lefedve tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…