Fotó: Eat Smarter
A kapros burgonyaleves pár egyszerű alapanyagból készül, és olyan gyorsan összedobható, hogy akár hétköznap este is nekiállhatunk.
Talán mondanunk sem kell, hogy a burgonya milyen remekül variálható étel, készülhet belőle főétel, köret, de még levesnek is mennyei finom. A magyaros burgonyalevest sokan ismerik és sokan el is készítették már, ám ha valamivel extrábbra vágynál, akkor készíts kapros burgonyalevest, ami hasonlóan egyszerű és gyors, de mégsem a megszokott, így remek választás, ha valami újdonságot kóstolnál meg.
1 kg burgonya
0.5 liter alaplé
2 dl víz
1 vöröshagyma
3 dkg vaj
só, bors
1 csokor kapor
2 dl főzőtejszín
A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
A hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát. (Ízlés szerint egy-két szem burgonyát félre is tehetünk a tálaláshoz, ebben az esetben bő, sós vízben megfőzzük a zöldségeket.)
Felöntjük az alaplével és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kapor felét hozzáadjuk, majd fedő alatt puhára főzzük a krumplit.
Ha a krumpli megpuhult, botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk.
A legvégén mehet bele a kapor másik fele, alaposan elkeverjük, majd tálaljuk is a levest. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…