A kapros burgonyaleves pár egyszerű alapanyagból készül, és olyan gyorsan összedobható, hogy akár hétköznap este is nekiállhatunk.
Talán mondanunk sem kell, hogy a burgonya milyen remekül variálható étel, készülhet belőle főétel, köret, de még levesnek is mennyei finom. A magyaros burgonyalevest sokan ismerik és sokan el is készítették már, ám ha valamivel extrábbra vágynál, akkor készíts kapros burgonyalevest, ami hasonlóan egyszerű és gyors, de mégsem a megszokott, így remek választás, ha valami újdonságot kóstolnál meg.
1 kg burgonya
0.5 liter alaplé
2 dl víz
1 vöröshagyma
3 dkg vaj
só, bors
1 csokor kapor
2 dl főzőtejszín
A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
A hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát. (Ízlés szerint egy-két szem burgonyát félre is tehetünk a tálaláshoz, ebben az esetben bő, sós vízben megfőzzük a zöldségeket.)
Felöntjük az alaplével és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kapor felét hozzáadjuk, majd fedő alatt puhára főzzük a krumplit.
Ha a krumpli megpuhult, botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk.
A legvégén mehet bele a kapor másik fele, alaposan elkeverjük, majd tálaljuk is a levest. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…