A kapros burgonyaleves pár egyszerű alapanyagból készül, és olyan gyorsan összedobható, hogy akár hétköznap este is nekiállhatunk.
Talán mondanunk sem kell, hogy a burgonya milyen remekül variálható étel, készülhet belőle főétel, köret, de még levesnek is mennyei finom. A magyaros burgonyalevest sokan ismerik és sokan el is készítették már, ám ha valamivel extrábbra vágynál, akkor készíts kapros burgonyalevest, ami hasonlóan egyszerű és gyors, de mégsem a megszokott, így remek választás, ha valami újdonságot kóstolnál meg.
1 kg burgonya
0.5 liter alaplé
2 dl víz
1 vöröshagyma
3 dkg vaj
só, bors
1 csokor kapor
2 dl főzőtejszín
A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
A hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát. (Ízlés szerint egy-két szem burgonyát félre is tehetünk a tálaláshoz, ebben az esetben bő, sós vízben megfőzzük a zöldségeket.)
Felöntjük az alaplével és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kapor felét hozzáadjuk, majd fedő alatt puhára főzzük a krumplit.
Ha a krumpli megpuhult, botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk.
A legvégén mehet bele a kapor másik fele, alaposan elkeverjük, majd tálaljuk is a levest. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…