Ha az ünnepek apropóján különlegesebb köretet tennél az asztalra, akkor jó helyen jársz, a birsalmás párolt káposzta ugyanis tökéletes választás, ha a megszokott megoldások helyett újítanál egy keveset.
A párolt káposzta karácsonykor is népszerű étel, nem véletlen: egyrészt kifejezetten ízletes, nem utolsósorban pedig egészséges köret, ami remekül passzol a sült húsokhoz, különösen a kacsához, amely egyébként is népszerű az ünnepi időszakban. Ha szeretnénk felturbózni kicsit a hagyományos verziót, reszeljünk mellé egy kevés birsalmát is, a káposzta és a savanykás gyümölcs íze remekül harmonizál majd egymással.
1 kg fehérkáposzta
1 db vöröshagyma
2 db birsalma
3 ek méz
4 ek cukor (ízlés szerint )
2 ek olívaolaj
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
2 babérlevél
só ízlés szerint
150 ml száraz szárazbor(jó minőségű)
A káposztát nagyon vékony szeletekre felszeleteljük. Fontos, hogy ne sózzuk be előre, ne csavargassuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A birsalmát meghámozzuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzácsorgatjuk a mézet, és aranybarnára karamellizáljuk.
Mehet bele a káposzta, alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a lereszelt birsalmát is. Ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, a cukorral, és beletesszük a babérlevelet is.
Hozzáöntjük a bort, majd lefedjük, és hagyjuk párolódni. Közben megkavargatjuk néha, nehogy leégjen. Ha szükséges utánízesítünk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…