A friss, zamatos sült retek kiváló választás a kedvenc sült húsunk mellé, ráadásul egészséges, és az elkészítése is pofonegyszerű.
A retek igencsak mostoha zöldség, többnyire csak szendvics mellé fogyasztjuk, pedig egy kevés kreativitással nagyon ízletes fogásokat varázsolhatunk belőle. A sült retek például isteni köret, a frissen ropogós zöldség vajpuhára sül a sütőben, miközben az íze is átalakul, elveszti markáns jellegét, és inkább édeskés aromája lesz.
Vajas, fűszeres sült retek
2 csokor piros retek
2 ek vaj
fokhagymapor
só, bors
friss petrezselyem
A retkeket megmossuk, félbevágjuk. Alaposan megkenjük őket sóval, borssal és fokhagymaporral.
Egy hőálló edényt vastagon kivajazunk, majd elrendezgetjük benne a retkeket.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 20 perc alatt puhára sütjük őket.
Ha elkészültek a finomságok, akkor egy kevés friss petrezselyem is mehet a tetejükre. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]