Fotó: Tesco
A főzelék tökéletes levezetője egy könnyed ebédnek, a vajas, selymes répafőzelék receptjénél pedig keresve sem találhatnánk jobbat.
A sárgarépa-főzelék tipikus menzakaja, és ezért sokakban rossz emlékeket ébreszthet, pedig érdemes adni neki egy esélyt, hiszen a vajtól selymes főzelék nagyon finom tud lenni, ha az ember tudja hogyan is készítse el. Itt egy jó megoldás arra, hogy még a gyerekek is megszeressék a répafőzeléket, amihez grátiszba még egy zöldségfasírtot is nyugodtan összedobhatunk, hogy teljes legyen a szuperfinom vega fogás!
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, majd felaprítjuk. A citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk.
Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olajat, majd a répát félpuhára pároljuk, és lejjebb vesszük a lángot.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és egy kevéske vizet, majd végül a tejet.
Ezután ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a petrezselymet. Az egészet puhára főzzük, majd felforraljuk és ha kellően besűrűsödött, kész is van a mennyei répafőzelék.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…