Fotó: Tesco
A főzelék tökéletes levezetője egy könnyed ebédnek, a vajas, selymes répafőzelék receptjénél pedig keresve sem találhatnánk jobbat.
A sárgarépa-főzelék tipikus menzakaja, és ezért sokakban rossz emlékeket ébreszthet, pedig érdemes adni neki egy esélyt, hiszen a vajtól selymes főzelék nagyon finom tud lenni, ha az ember tudja hogyan is készítse el. Itt egy jó megoldás arra, hogy még a gyerekek is megszeressék a répafőzeléket, amihez grátiszba még egy zöldségfasírtot is nyugodtan összedobhatunk, hogy teljes legyen a szuperfinom vega fogás!
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, majd felaprítjuk. A citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk.
Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olajat, majd a répát félpuhára pároljuk, és lejjebb vesszük a lángot.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és egy kevéske vizet, majd végül a tejet.
Ezután ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a petrezselymet. Az egészet puhára főzzük, majd felforraljuk és ha kellően besűrűsödött, kész is van a mennyei répafőzelék.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…