Forrás: Femina
A klasszikus magyaros krumplifőzelék puritánsága ellenére is kihagyhatatlan: gyors, pénztárcabarát, finom, ráadásul vegán formában is elkészíthető.
Főzeléket lényegében bármiből összedobhatunk, amit a kertben találunk, többek között például krumpliból is. Bár a krumplifőzelék közkedvelt, sokan allergiájuk vagy értendjük miatt nem ehetnek belőle, ugyanis a hagyományos recept sok-sok tejföllel készül.
Az általunk is sokszor készített verzió azonban nyugodt szívvel beilleszthető a vegán, és az intolleranciával élők étrendjébe is, a tejfölt ugyanis vegán krémmel helyettesítettük, amelytől megmarad a krumplifőzelék kellően savanykás íze, amit annyira szeretünk.
2 kg krumpli
2 Dr. Oetker Vegán krém
3-4 db babérlevél
1 tk fűszerpaprika
1 evőkanál finomliszt
só, bors
A krumplit meghámozzuk, karikákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd beletesszük a sót, borsot, babérlevelet és a fűszerpaprikát. 30 percen keresztül főzzük, amíg meg nem puhul a burgonya.
A vegán tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és teszünk bele 1 merőkanálnyit a burgonya főzőlevéből.
Beleöntjük ezt a mixet a főtt krumplihoz és egy jó alaposan összekeverjük. Ha szeretnénk extra majoránnával is megszórhatjuk a tetejét.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…