GasztoTech

Ezzel a készülékkel akár otthon is készíthetünk grill csirkét

A grill csirke nem csak az éttermek és a büfék kiváltsága, házilag is el tudjuk készíteni, pláne ha akad otthon egy erre a célra is megfelelő sütő. 

A ropogós bőrű, fűszeres grill csirkét sokan szeretik, ám a többség inkább a jól megszokott beszerző helyekhez folyamodik, és nem vág bele az étel otthoni elkészítésébe. Pedig házilag is érdemes vele megpróbálkozni, ugyanis egy kis odafigyeléssel, na meg egy jó készülékkel könnyen és egyszerűen elkészíthetjük mi magunk is.

A Sage BOV 860 minisütő nem foglal sok helyet a konyhában, hiszen éppen akkora, mint egy mikrohullámú sütő. 2400 wattos teljesítményével ugyanakkor kiválóan helyettesíteni tudja a nagyobb beépített sütőket. „A Sage újdonsága várakozásokon felül teljesített nálam. Én azt gondolom, hogy ha valaki ilyen sütővel rendelkezik otthon, akkor nincs is szüksége nagyobbra, hiszen ebben mindenféle étel gyorsan és egyszerűen elkészíthető” – hangsúlyozta Fejszák Tamás, a Sage séfje.

A szakember szerint ennél a mini sütőnél kifejezetten előny, hogy gyors felfűtésre képes, szemben más otthoni, szabadon álló sütőkkel. Ezért akár kovászos kenyereket is lehet benne sütni, mert ebben az esetben már a sütés elején rendelkezésre kell állnia a magas hőmérsékletnek, ráadásul folyamatosan fenn is kell tartani azt egészen a sütés végéig. 

Hazánkban a grill csirke népszerű ételnek számít, ám ezt a fogást egyáltalán nem könnyű elkészíteni otthon. Egyfelől olyan készülékre van szükség, amely megfelelő teljesítményt képes nyújtani, másfelől pedig a benne lévő ventilátornak kellően hatékonynak kell lennie a „forgó grillnyárs pótlása” érdekében. A Sage BOV 680-asban azonban egy magasabb falú tepsiben a grill csirke elkészítése sem lehetetlen Fejszák Tamás tapasztalatai szerint.

(Fotó: Sage) Sage BOV 860 minisütő

Használatát a lassú főzés és a melegen tartás funkció teszi még praktikusabbá. „A lassú főzés funkcióval a BOV 680-as képes folyamatosan tartani az előre beállított hőmérsékletet. Ennek köszönhetően akár 2-3 órán keresztül is lehet vele dolgozni. A tepsije pedig nem vetemedik el a nagy hő hatására, amit csak nagyon kevés készülék tud ebben a szegmensben” – emelte ki Fejszák Tamás. A melegen tartásnál fontos szerepet tölt be légkeverés, amely segíti a sütő gyors felmelegítését. A Sage minisütőjénél azonban a ventilátor idővel kikapcsolható, vagyis nem száradnak ki benne az ételek. 

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago