A fotó forrása: IriGri / Shutterstock.com
Nincs is annál bosszantóbb jelenség, mint amikor a konyhában szeleteléshez, kockázáshoz készülődve a kés életlennek bizonyul. Még étkezésnél is roppantul idegesítő, ha alig lehet elvágni a húst, vagy a zöldséget, de amikor konkrétan a fogások elkészítése a feladat, nemcsak idegőrlő, hanem időpazarló fejlemény is egyben. Úgyhogy a legjobb tényleg az, ha a kések folyamatosan élesen várják, hogy belevághassanak a munkába!
A minőségi konyhai kések nem sűrűn igénylik az élezést, mert eleve olyan pengével kerülnek forgalomba, ami maximálisan megfelel a felmerülő igényeknek. Ezért aztán az utólagos fejvakarás helyett megéri a beszerzést alaposan átgondolni, és végigvenni azokat a kritériumokat, amik a személyes alkalmazás szempontjából prioritást élveznek.
Hangsúlyos, hogy egyéni preferenciákról beszélünk. Mert ahogy minden konyha más, úgy a szokások is eltérőek, s ezzel együtt természetesen az igények is változóak. A pengehossz kérdése például kulcsfontosságú, de a markolat milyensége sem mellékes. A csúszásmentes, adott esetben bordázott foglalat megkönnyíti az alkalmazás pillanatait, egyúttal segít elkerülni a balesetveszélyes helyzeteket. Szett megvásárlásán is célszerű elgondolkodni akkor, ha a többféle méretű kés használata mindennaposnak mondható. A legjobb, ha a különféle konyhai mozzanatokhoz hozzájuk illő kés tartozik, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy az egyes fajták csak ritkábban kerülnek elő. Ám ezzel a stratégiával nagymértékben megkönnyíthetőek a gasztronómiai alkotások pillanatai.
A régi időkben a multifunkcionális zsebkés elengedhetetlen részét képezte a mindennapi felszerelésnek. Mára már azért ez jócskán megváltozott, ugyanakkor a háztartásban, barkácsolási munkák közben nagyon jól jöhet egy markos kis darab, ami mindennek tetejében még jól is mutat. Aki pedig úgy érzi, hogy csábítja ez a világ, akár esztétikai szempont alapján is választhat magának személyiségével harmonizáló modellt. Az biztos, hogy egy míves darab értéke idővel nem, hogy nem csökken, hanem nő.
A fotó forrása:
IriGri / Shutterstock.com
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…