A fotó forrása: IriGri / Shutterstock.com
Nincs is annál bosszantóbb jelenség, mint amikor a konyhában szeleteléshez, kockázáshoz készülődve a kés életlennek bizonyul. Még étkezésnél is roppantul idegesítő, ha alig lehet elvágni a húst, vagy a zöldséget, de amikor konkrétan a fogások elkészítése a feladat, nemcsak idegőrlő, hanem időpazarló fejlemény is egyben. Úgyhogy a legjobb tényleg az, ha a kések folyamatosan élesen várják, hogy belevághassanak a munkába!
A minőségi konyhai kések nem sűrűn igénylik az élezést, mert eleve olyan pengével kerülnek forgalomba, ami maximálisan megfelel a felmerülő igényeknek. Ezért aztán az utólagos fejvakarás helyett megéri a beszerzést alaposan átgondolni, és végigvenni azokat a kritériumokat, amik a személyes alkalmazás szempontjából prioritást élveznek.
Hangsúlyos, hogy egyéni preferenciákról beszélünk. Mert ahogy minden konyha más, úgy a szokások is eltérőek, s ezzel együtt természetesen az igények is változóak. A pengehossz kérdése például kulcsfontosságú, de a markolat milyensége sem mellékes. A csúszásmentes, adott esetben bordázott foglalat megkönnyíti az alkalmazás pillanatait, egyúttal segít elkerülni a balesetveszélyes helyzeteket. Szett megvásárlásán is célszerű elgondolkodni akkor, ha a többféle méretű kés használata mindennaposnak mondható. A legjobb, ha a különféle konyhai mozzanatokhoz hozzájuk illő kés tartozik, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy az egyes fajták csak ritkábban kerülnek elő. Ám ezzel a stratégiával nagymértékben megkönnyíthetőek a gasztronómiai alkotások pillanatai.
A régi időkben a multifunkcionális zsebkés elengedhetetlen részét képezte a mindennapi felszerelésnek. Mára már azért ez jócskán megváltozott, ugyanakkor a háztartásban, barkácsolási munkák közben nagyon jól jöhet egy markos kis darab, ami mindennek tetejében még jól is mutat. Aki pedig úgy érzi, hogy csábítja ez a világ, akár esztétikai szempont alapján is választhat magának személyiségével harmonizáló modellt. Az biztos, hogy egy míves darab értéke idővel nem, hogy nem csökken, hanem nő.
A fotó forrása:
IriGri / Shutterstock.com
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…