A nyugati ízlés előszeretettel kritizálja a keleti konyhát, és ha végignézünk a lentebb említett ételeken…. nos, talán nem is véletlen.
A kínaiak híresek arról, hogy szeretnek enni, s bár akadnak a helyi gasztronómiában igazán finom és egészséges falatok, néha számunkra igen furcsa ételeket is szívesen fogyasztanak. Ebből mutatunk most ötöt.
Sült patkány
Bár a nyugati ember inkább ódzkodik a patkányoktól, addig keleten finom falatként tekintenek rá, és előszeretettel fogyasztják az európai szemmel visszataszító élőlényt.
Skorpió leves
A kínai orvoslás több szempontból is felhasználja a veszélyes állatot, a konyhájukban pedig előszeretettel készítenek belőle levest.
Száznapos tojás
A tojást -amelyre leggyakrabban nyers kacsatojást vagy ritkábban tyúktojást használnak – három hónapra egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe helyezik. Az érlelés végére a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává válik, a tojássárgája pedig bezöldül és túrószerű lesz.
Teknős leves
A teknős leves nem csak Kínában, de számos már keleti országban is népszerű.
Sült selyemhernyó
A szakirodalom szerint körülbelül 2-3 ezer fogyasztható rovar létezik, és mind közül az egyik legextrémebb a selyemhernyó, amelynek állaga állítólag egy radírra emlékeztet.
[sc name=”facebook” ]