A kekszszalámi igazi retró édesség, de nekünk a mai napig bérelt helye van a kedvenc sütemények listáján. Ha nektek is, akkor készítsétek el a következő recept alapján!
Ennél a süteménynél az sem elhanyagolható szempont, hogy az alaprecept hozzávalóit szinte biztos, hogy megtalálod a konyhádban. Így egyszerűen is remek választás, de megspékelhetjük dióval, mazsolával, mákkal, kókusszal vagy amivel csak szeretnénk.
Ráadásul ez az a süti, ami akkor is sikerül, ha előtte még a konyha közelében sem jártunk. Elég klasszul hangzik, nem igaz?
Hozzávalók
- 300 g háztartási keksz,
- 1 kockamargarin,
- 2 evőkanál kakaó,
- 300 g tejcsokoládé,
- 200 ml tej,
- rum eszencia
Kb. a keksz egynegyedét ledaráljuk a többi felét meg kézzel darabokra törjük. Utána tűzre tesszük a margarint, a csokoládét, a tejet és addig kavargassuk amíg elolvad azután beletesszük a rumot.
Ha kész beleöntjük a darált meg a darabolt kekszet és összekeverjük.
Ezután kiterítjük fóliára és feltekerjük, szalámi formájúra. Betesszük a hűtőbe kb. 5 órát és szeletelve (5mm) tálaljuk.
Borítókép forrása: Mindmegette