almaleves
Fotó: Betty Crocker

Az almaleves nem csak a nagy nyári melegben, de télies fűszerekkel készítve télen is nagyon jól tud esni. 

Bár a gyümölcslevesre alapvetően nyári ételként tekintünk, mégsem kell róla lemondanunk télen sem, hiszen a könnyű és gyümölcsös fogás kifejezetten jól tud esni a sok nehéz, téli ételek közepette.

Bár gyümölcslevest lényegében bármilyen gyümölcsből lehet készíteni, mivel az alma szinte minden időszakban kapható, így a beszerzése sem okoz majd gondot.

almaleves
Fotó: BBC

Hozzávalók

  • 4 alma
  • 2,5 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl bor
  • 2 rúd fahéj
  • fél tasak vaníliapuding
  • 1 teáskanál citromlé
  • cukor
  • szegfűszeg

 

Az almákat először meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk, és  kisebb szeletekre felvágjuk. Ezután ráfacsarjuk a citromlevet, majd feltesszük főni annyi vízbe, amely éppen hogy ellepi. Ezután mehet hozzá a fahéj, a szegfűszeg és kevés cukor is, amellyel együtt kb. 15 perc alatt puhára főzzük.

Közben tejben a pudingport simára dolgozzuk, és több részletben, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük az almához. Három-négy perc alatt szépen összeforraljuk.

Ha kevésbé szeretjük darabosan, akkor turmixoljuk össze, szükség esetén még ízesíthetünk is rajta. Ha kész, töltsük csészébe a levest. Tejszínhabbal, mentalevéllel vagy akár bazsalikommal is díszíthetjük.

Kész is a télies almaleves , jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!