Mindenki a legkülönbözöbb egzotikus csodanövényeket keresi, holott néha érdemes lenne szétnéznünk a kertünkben és a saját házunk táján is. A kapor egy elfeledett növény, amely a hazai népgyógyászatban már évszázadok óta közismert. Kaprot ismételten az asztalokra!
A kapor ráadásul nem egy olyan növény, amelyért sok ezret kellene kiadnunk vagy órák hosszat keresgélni a legtrendibb, méregdrága bioboltokban. Nem mellesleg számos problémára megoldást nyújt, elmeséljük, hogy mikre!
Ahelyett, hogy drága és nem mellesleg egészségtelen rovarirtókkal szennyeznénk a levegőt, gondoljunk a kaporra! A növényből készült olaj az emberi szervezet számára kifejezetten egészséges, ám a rovaroknak halálos méreg, sőt még az illóolaját is messzire elkerülik.
Antimikrobiális hatása a fokhagymáéval vetekszik. A belekben képes meggátolni a káros baktériumok szaporodást, sőt régen sebgyógyításra is használták. Emellett a szájban megtelepedő bacik ellen is kiváló, friss leheletet eredményez.
A-, B-, E-vitaminokban gazdag, és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például kalciumot, vasat, rézt, magnéziumot és cinket. Sőt, még folsavakban is bővelkedik. Egy igazi vitaminbomba!
A fahéj mellett a kapormag is hatékony a kettes típusú diabétesznél. A kapormagban található eugenol elsegíti az inzulin termelődését a hasnyálmirigyben. Emellett a benne található vanádium is részt vesz a szervezet inzulinszabályozásában. A vanádiumnak emellett koleszterinszint csökkentő tulajdonsága is van. Elég hasznos fűszer a kapor, minket legalábbis meggyőzött!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…