Az élet mit sem ér finom falatok nélkül. A Derült égből fasírt című 2009-ben bemutatott animációs mese elgondolása roppant ötletes: mi történne, ha eső helyett ínycsiklandó fogások hullanának az égből?

Történetünk főhőse, Flint tipikus feltaláló, kissé esetlen, kissé különc, gyerekkorától kezdve legfőbb vágya, hogy komoly és elismert tudós lehessen. A városában mindenki szardíniával foglalkozik, Flint azonban ki nem állhatja a halakat, az ő álma, hogy felfedezéseivel megváltoztassa a világot. Ezzel nem is lett volna probléma, ám a találmányai nem minden városlakónak nyerték el a tetszését.

Flint életében nemcsak a tudomány, de a finom ételek is előkelő helyet foglalnak el. Azon a szigeten, ahol él, nem sok mindent kapni, csakis szinte halat. Előrukkol hát egy hajmeresztő ötlettel: itt az ideje, hogy esővíz helyett ételek potyogjanak az égből. Egy szép napon meg is valósítja tervét, és bár kezdetben a találmánya egészen jól működik, ugyanis hamburgerek és palacsinták potyognak az égből. Ám valamilyen hiba csúszik a gépezetbe…

A város lakói a kezdeti öröm után, riadalommal fogadják az egyre veszélyesebbé váló étel-esőt, idővel puding árasztja el a várost, de egy ketchup-tornádó is lecsap. Egy kalandra, na és finom falatokra éhes esetlen feltaláló bűbájos története. Ne hagyjátok ki!

Hirdetés: