A kókuszgolyó az a sütemény, amelyet senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen jó eséllyel mindenki evett már legalább egyszer az életében. A legegyszerűbb, de az egyik legfinomabb édesség receptjét hoztuk.
Bár a kókuszgolyó nagyon egyszerűen és gyorsan összedobható, azért könnyen el is lehet rontani, ugyanis nem egyszer ettünk már szétmállós vagy éppen túl kemény egyedeket. Ez a recept azonban egyáltalán nem ilyen, ha ugyanis meggylevet használunk – amely a kakaós darált kekszet és a vajat képes egyben tartani – a hibalehetőség teljesen ki van zárva.
A kókuszgolyó természetesen nem kókuszgolyó rum nélkül, de brandyvel is lehet készíteni, ha pedig nincs otthon alkohol, akkor jöhet a rumaroma – szégyen, nem szégyen, mi is gyakran ebből készítjük.
A háztartási kekszet elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. A rumaromával ízesített meggyléből annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen.
Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából, és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva a hűtőbe tesszük, és hagyjuk kicsit megkeményedni.
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…