A kókuszgolyó az a sütemény, amelyet senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen jó eséllyel mindenki evett már legalább egyszer az életében. A legegyszerűbb, de az egyik legfinomabb édesség receptjét hoztuk.
Bár a kókuszgolyó nagyon egyszerűen és gyorsan összedobható, azért könnyen el is lehet rontani, ugyanis nem egyszer ettünk már szétmállós vagy éppen túl kemény egyedeket. Ez a recept azonban egyáltalán nem ilyen, ha ugyanis meggylevet használunk – amely a kakaós darált kekszet és a vajat képes egyben tartani – a hibalehetőség teljesen ki van zárva.
A kókuszgolyó természetesen nem kókuszgolyó rum nélkül, de brandyvel is lehet készíteni, ha pedig nincs otthon alkohol, akkor jöhet a rumaroma – szégyen, nem szégyen, mi is gyakran ebből készítjük.
A háztartási kekszet elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. A rumaromával ízesített meggyléből annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen.
Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából, és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva a hűtőbe tesszük, és hagyjuk kicsit megkeményedni.
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…