SPellegrino Nelson Freitas
SPellegrino Nelson Freitas

Győztes: Nelson Freitas, az ibériai országokat képviselő fiatal portugál séf. A zsűrit “Ropogós vörös sügér, tengeri sün és házi készítésű fekete fokhagyma” elnevezésű ételével nyűgözte le, amelyet mentorával, Filipe Carvalhoval alkottak meg.

Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díja: Ian Goh “Örökölt bárány” című fogásáért, mely által leginkább származását, hitvallását és értékeit közvetítette.

Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díja: He-Sen Liu “Shandong wagyu házi osztrigaszósszal” című étele kapta, ami a hagyomány és fejlődés közötti egyensúlyt képviselte, egyben a kínai tradicionális gasztronómia örökségét is bemutatta.

S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj: Artur Gomes “Vale das Lobas” elnevezésű zelleres fogásáért, mely a fenntarthatóság fontosságát emelte ki.

Az S.Pellegrino Young Chef Academy verseny célja, hogy támogassa és elősegítse a fiatal séftehetségek fejlődését, megmutatva számukra a gasztronómia világának különböző aspektusait. Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója hangsúlyozta az esemény sikerét, gratulálva Nelson Freitasnak a győzelemhez és minden résztvevőnek a kitartó munkáért.

A verseny jövőbeli részletei a S.Pellegrino Young Chef Academy és a Fine Dining Lovers oldalain lesznek megtalálhatók.