Hírek

A Dreher megtanít, hogyan kell helyesen sört csapolni

A Csapolt Minőség Program keretében júliusban kétszáz, augusztus végéig további 150 vendéglátóhelyen kapnak gondos kiképzést a csaposok. 

Mitől lesz tökéletes a csapolás, és mit kell tudni ahhoz, hogy a vendég a lehető legjobb sört kapja? A leállás után újrainduló Csapolt Minőség Program ezekre a kérdésekre keresi a választ. „Kiemelt célunk volt, hogy a minőségi sörélménnyel, illetve az ahhoz szükséges tudás átadásával hozzájáruljunk a sikeres újranyitáshoz és ahhoz, hogy a vendéglátás újra a minőségi együtt töltött időről szóljon. Július végéig legalább kétszáz, majd augusztusban további 150 partnerünknél segítünk elsajátítani a Dreher, a Kozel és a Pilsner Urquell márka sörcsapolásának művészetét” – mondta Molnár Szabina, a Dreher Sörgyárak országos trade marketing vezetője.

A szezonra való felkészülés jegyében a turisztikailag kiemelt balatoni régióban található partnerek kapcsolódhattak be elsőként a világjárvány okozta leállás után újrainduló programba. A Dreher Sörgyárak által szervezett tudásátadásra épülő program folyamatos, azaz egy-egy vendéglátóegység minden évben megkapja a szükséges oktatást a szakszerű sörkezelésről, a magas szintű csapolásról és csapolóberendezés karbantartásról.

Fotó: Dreher

A megfelelő csapolás különleges fogyasztói élményt nyújt – ezt az alaptételt a fogyasztók véleménye is tökéletesen visszaigazolja. A Dreher tavaly augusztusban készült kutatásából[1] kiderül, hogy a csapolt sört a fogyasztók elsősorban a sör friss csapolása és íze, a felszolgálás, valamint a fogyasztói élmény miatt választják. Ez utóbbi kapcsán a csapolás hangulata, a látvány, az esztétika és maga az „elkészítés” is kiemelten fontos.

[1] Forrás: Kantar Hungary, Exit-store kutatás, 500 fős, kvótás mintavétel, vendéglátó egységeket látogató 18-65 éves sörfogyasztók, 2020. augusztus

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago